Laveste prisgaranti

Vi hjelper deg

Ring oss idag! 23 96 08 48

  april 19, 2013

Pris kontra kvalitet for USB minnepinner

Kunder kommer til oss med priser fra tidligere leverandører og spør oss om vi virkelig er det beste valget. Hvorfor er vi ikke alltid billigst?

Flere fabrikker tar snarveier for å kutte på utgiftssiden. Under lister vi opp noen punkter om hvorfor enkelte leverandører er i stand til å kutte kostnader.

• Manipulering av minnebrikken slik at den virker større enn den faktisk er. (256 MB blir lest som 512MB)
• Resirkulert minne markedsføres og selges som nytt.
• Bruk av hovedkort eller kontroller-mikrobrikker med produksjonsfeil.
• Lav kvalitet på enhetens plastikkomslag
• Billig finish
• Bruk av lakk uten etterbehandling, slik at logoen slites bort raskere.

Enheter med egenskapene ovenfor blir ofte beskrevet som «White Chips», og har en tendens til å være upålitelige i drift, mer utsatt for tap av data, og lider ofte under generelt kvalitetstap over tid.

En godt utformet USB minnepinne skal fungere prikkfritt for 10.000 skrive/slette-sykluser, som tilsvarer å fylle opp og tømme enheten hver eneste dag i 27 år. «White Chips» har ikke den samme enheten, og med slike produkter risikerer du problemer fra første dag. Andre problemer som er langt mer sannsynlige med denne typen enheter, er vanskeligheter med å identifisere maskinvaren, generelle feilmeldinger og lave hastigheter for dataoverførsel.

Det finnes også fabrikker som selger brukbar minnebrikketeknologi, men av lavere kvalitet. Disse enhetene skulle ha samme levetid som våre produkter (10.000 sykluser), men har generelt lavere hastigheter for dataoverføring og er mer utsatt for feil. Det er ikke noe i veien med disse enhetene — på samme måte som det ikke er noe i veien med økonomikaffe i dagligvarebutikken. Til tross for det ville du sannsynligvis ikke servere slik kaffe til en viktig kunde?

I USB kompaniet er vi kommet til erkjennelsen av at man bare kan være best på én ting. I stedet for å bli et av en horde med selskaper som konkurrerer på pris, stadig på søk etter snarveier for å kutte produksjonskostnader, vil vi heller konkurrere på kvalitet.

Mercedes Benz er langt fra det rimeligste bilmerket, men er ansett å være ett av de beste. Ryan Air kan ofte utkonkurrere de fleste andre aktører i markedet, men hvis vi har råd velger vi helst et annet flyselskap.

For å gjennomføre vår forretningsfilosofi har vi slått oss sammen med fabrikker i Asia, hvor kvalitet fremfor kostnad er hovedfokus. Vi er veldig kresne på valg av komponenter, det være seg minnebrikker for kontrollere, eller etterbehandling av plastikkomsalget. Samarbeidet med våre leverandører har allerede vart i flere år.

Vi har også et velutviklet sett av kvalitetskontroll med testing både i fabrikken og ved produktets ankomst.

Så altså: Noen selskaper er rimeligere enn oss. Likevel føler vi oss trygge på at våre produkter totalt sett er av bedre kvalitet: Bedre finish, bedre råmateriale og bedre teknologi.

Vårt generelle råd er å sky disse produktene som om det skulle være pesten! Husk at lavere pris som regel også innebærer bruk av billigere materiale, samt snarveier i produksjonsprosessen.

«Bitterheten etter anskaffelse av et produkt med dårlig kvalitet vil prege deg langt etter den gode følelsen av det gode tilbudet har gitt seg» — Aldo Gucci.