Laveste prisgaranti

Vi hjelper deg

Ring oss idag! 23 96 08 48

  januar 21, 2013

Slik velger du riktig USB-minnepinne

Akkurat som med iskrem blir også USB-minnepinner levert i en rekke forskjellige farger og fasonger. Selv om innpakningen er viktig nok for komfort, brukervennlighet og tilgjengelighet, finnes det likevel klare kriterier som bør være avgjørende for ditt valg av produkt.

På verdensbasis selges det 150 millioner minnepinner årlig. Det er store variasjoner mellom enhetene. Hvis du ønsker å gjøre et smart kjøp er det derfor svært viktig at du har basiskunnskap om hva som befinner seg under panseret.

Lagring

Som de fleste i IT-industrien allerede kjenner godt til: Lagring er alt! Du kan selvfølgelig gå for 1GB for under hundrelappen, men er det virkelig nok lagringskapasitet for en minnebrikke i det lange løp? Tanken er at én lagringsenhet skal være nok — ikke et dusin forskjellige enheter i ulike hyller, skuffer, og skap! Bilder, musikk, video og selv Word-filer kan ta overraskende stor plass, og det er derfor viktig at du kjøper så mye lagringsplass du har råd til.

Hastighet

Ikke bry deg med å kjøpe USB-minnepinner som ikke er kompatible med USB 2.0 standarden. Dataoverføring med slik teknologi vil gjøre deg mer enn frustrert! Selv om du enda skulle ha en datamaskin med førstegenerasjons USB-teknologi, vil USB 2.0 minnepinner fortsatt fungere fint. En annen faktor er lese- og skrivehastigheten. Mystiske begreper som «200 ganger raskere» betyr ingen ting. Hvis hastighet er viktig for deg, bør du se på hastighet innenfor rammen av den vanlige standarden (MB/s).

Forbindelse

Det finnes et utall muligheter for dette. Du kan få en enhet kan henge rundt halsen eller til å feste i nøkkelknippet — listen har ingen ende. Uansett hva valget faller på er det viktig at enhet har en ordentlig hette, som vil verne enheten når du beveger deg utenfor i vær og vind. Ikke minst i Norge, med fuktig og kaldt klima, er det viktig at du verner sårbar maskinvare når du beveger deg utenfor. Ikke noe er verre enn å returnere til leiligheten, kontoret eller hjemmet og oppdage at enheten din er tapt sammen med kritiske dokumenter og passord. Invester i kvalitetsvare som holder enheten på plass, tørr og støvfri.

Tar du hensyn til dette vil du kunne gjøre et godt kjøp.